PALMER SIN STORE VINMESSE
”SMAKSMESSIG” TORSDAG 17.10

Kjøp billetter her

Høymagasinet2.jpg
Inne.jpg
 

Om Høymagasinet

Arkitekt Christian Herman Malling tegnet Høymagasinet som stod ferdig i 1845. Høylåven er et uvanlig bygg i norsk sammenheng, med utmurt bindingsverk og en særegen geometrisk konstruksjon. Rammeverket av bjelker er lagt i et kvadratisk mønster, med overlappende, skråstilte kvadrater i samme format. Teglen er i hovedsak lagt diagonalt. Takkonstruksjonen har lette trebjelker og strekkstag i stål, en teknikk utviklet for jernbanestrekningen Paris-Versailles.

Høymagasinet er en del av Akershus Festning, Forsvarets hovedsete, men også et nasjonalt monument og et levende byområde for folk flest. Høymagasinet var lenge rivningstruet, men ble istandsatt av Byantikvaren i 1980-årene og i dag fredet. Alle tiltak som er gjort for å tilrettelegge for publikumsbruk er godkjent av Riksantikvaren og Byantikvaren. Les mer om Akershus Festning her.

Opp igjennom tidene har høylåven ved Kontraskjæret blitt benyttet som arrangementslokale for konserter, bryllup, filminnspillinger, kunstutstillinger og næringslivsarrangementer. Etter omfattende modernisering i 2018-2019 er Høymagasinet tilgjengelig for publikum som kulturscene, selskapslokale og kafe på historisk grunn - midt i byen.

Høymagasinet driftes i et samarbeid mellom Fursetgruppen og Fauna Eiendom.

Arrangement

Høymagasinet er et spennende lokale med moderne fasiliteter og alle rettigheter. Bygget kan huse en rekke ulike arrangementer med opp til 440 gjester. Store utearealer og lett tilgang til Kontraskjæret gjør Høymagasinet til et fleksibelt arrangementslokale hvor events kan arrangeres inne, ute eller i en kombinasjon.

Det er høyt under taket på Høymagasinet og virksomheten skal også ha takhøyde for det meste. Her er det plass til konserter, bedriftseventer, konferanser, jubileer, fjernsyns-/filminnspillinger, bryllup, teater, revy, kunstutstillinger, dans, foto, film, bok- eller musikklanseringer og debattmøter.

Høymagasinet tilbyr et bredt spekter av mat- og drikkemenyer, samt skreddersøm ut ifra oppdragivers ønsker.

 
meny-hoymagasinet.jpg
kafe-2.jpg
 

Kafé

Velkommen til en grønn lunge midt i sentrum. På høyden ovenfor Kontraskjæret finner du vår hyggelige utekafé. Her serveres alt av sandwicher, bakverk, kvalitetskaffe, vin og andre fristelser. Vi vil også tilby et utvalg varmretter fra vårt kjøkken.

Kafeen holder åpent når værgudene tillater det og da fra kl 11.30 til kvelds.

Booking

Høymagasinet er et arrangementslokale som er åpent fra mai til november. Selskaper og arrangementer bookes direkte til Høymagasinet på 406 12 662 eller post@hoymagasinet.no

Send oss en email i dag om du har spørsmål rundt lokalet eller ønsker å reservere Høymagasinet for ditt neste selskap eller arrangement. Vi ser frem til å høre fra deg!

 
Booking.png
HH.jpg
 

Kontakt

Myntgata 7, 0151 Oslo

Veibeskrivelse her

 
Thomas Madsen, driftsleder

Mobil: 412 33 616

Email: thomas@hoymagasinet.no